Clubinfo

 

 

Start
Clubinfo
Foto
Kalender
Köra kortege
Länkar
Medlem
Stadgar

 

Club Örnen bildades i mitten av 1970 talet av ett antal som de på den tiden kallade sig "motorintresserad ungdom"  i Rimbo, som är ett mindre samhälle i Roslagen ca 6 mil norr om Stockholm. Klubben var till en början mer inriktad på bilar än på MC.

MC-intresset har alltid varit stort i Rimbo. I början av 1970 talet fanns ett 30-tal lätta motorcyklar (125 cc) i Rimbo med omnejd, mest  Yamaha, Honda och  Zündapp. Några av ägarna till dessa lätta 125:or bytte sedan upp sig till tyngre hojar i och med att 18-årsdagen inträdde. Ett flertal Yamaha 650, Norton Commando, Honda CB 750, 350 Four fanns bland modellerna.

I samband med att motorcyklarna växte i antal och kubik blev Club Örnen 1977 en MC-klubb.  Klubben fortlevde fram till mitten av 90-talet och hyrde ett klubbhus (knuttekåken) av Norrtälje kommun på ett sk. rivningskontrakt. I och med att Norrtälje Kommun beslutade sig för att riva klubbstugan så har klubben legat lågt med verksamheten under senare delen av 90-talet och fram till år 2002. Som mest fanns det närmare ett 100-tal medlemmar/supportrar i klubben.

År 2002 återaktiverades klubben av ett antal MC-entusiaster som den oberoende klubb den tidigare varit. En MC-klubb där alla typer av MC-märken är välkomna att delta.

Syftet med klubben är i första hand att ge tillfälle åt MC-intresserade att gemensamt åka på träffar och dagsturer. Avsikten är att klubben inte ska fordra mängder av administrativt arbete av styrelsen utan att tonvikten ska ligga på själva MC-åkandet med tillhörande träffar och evenemang.

Vår klubblokal ligger på Ekebyvägen 7 i Rimbo.